Veneen suojapeite pitää aarteesi kunnossa

Veneen suojapeitteen korjaaminen onnistuu parhaiten ammattilaisten käsissä. Verka Mestarit kunnostavat sekä valmistavat niin pienten veneiden peitteitä kuin suurempienkin paattien suojapeitteitä. Etenkin laadukkaasta kankaasta valmistetut veneen suojapeitteet on järkevintä korjauttaa uuden peitteen sijaan.

Veneen suojapeite lisää sen arvoa ja ikää.
Suojapeite lisää veneen käyttöikää ja säilyttää sen arvon.

Millainen on laadukas veneen suojapeite?

Laadukas veneen suojapeite on pitkäikäinen apu veneen säilyttämisessä. Se on helppo asentaa veneen muotojen mukaisesti, mikä edesauttaa niin suojapeitteen kuin veneenkin hyvänä säilymistä. Irrallaan oleva tai kimmoisuutensa menettävä veneensuojapeite löystyy tuulen voimasta, jonka jälkeen se ei enää suojaa venettä laisinkaan – pahimmillaan se jopa aiheuttaa vain lisävaurioita veneelle.

Verka Mestarit käyttävät aina venymätöntä, home- ja UV-suojattua ja kestävää kangasta veneensuojapeitteissä.

Verka Mestarit käyttävät aina venymätöntä, home- ja UV-suojattua ja kestävää kangasta veneensuojapeitteissä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos veneen suojapeite on kiinnitetty oikeaoppisesti, voi veneen omistaja viettää huolettoman talven, sillä pahimmatkaan talvimyrskyt eivät pääse vaurioittamaan veneen runkoa tai sisätiloja telakoinnin aikana.

Mikäli venettä säilytetään sisätiloissa talvikuukaudet, sen suojapeitteen vaatimukset eivät ole niin kovat. Veneen sisäsäilytyksessä tärkein seikka on pölyyntymisen esto sekä hyvä ilman kiertävyys suojan alla. Sisätiloissa veneen suojapeite voi olla hyvinkin kevyesti kiinnitetty verrattuna ulkosäilytyksen kiinnitykseen.

Veneen arvo säilyy hyvän huollon sekä säilytystavan ansiosta

Veneen eri pinnat joutuvat koville jo yhdenkin venekauden aikana. Useimmilla veneillä venekausia voi olla jo useita kymmeniä vuosia takana, joten säännöllinen veneen huolto sekä oikeanlainen säilytys ovat avainasemassa kunnon ylläpidossa. Siistipintainen vene niin ulkoa kuin sisältäkin näyttää helposti ikäistään uudemmalta ja arvokkaammalta.

Veneen eri tekstiilipinnat kaipaavat myös säännöllistä huoltoa ja uusimista. Yleisimpiä korjauskohteita veneiden tekstiileistä ovat veneen istuimien pinnat sekä venekuomut. Veneiden istuimien korjaus on vaativaa työtä, joten siihen kannattaa pyytää ammattilaisen apua.

Verka Mestareilla kevät, kesä ja syksy ovatkin usein aktiivista venetekstiilien korjausaikaa. Repeytyneet venesuojapeitteet, venekuomut sekä veneiden istuimet on hyvä korjata hyvissä ajoin, jolloin ne korjautuvat vielä suhteellisen vähin korjaustoimenpitein. Pahoin vaurioituneen venetekstiilin, esimerkiksi venekuomun voi myös korvata kokonaan uudella, mittojen mukaan valmistetulla tuotteella.

Älä anna veneesi arvon laskea, vaan ota Verka Mestareiden ammattilaisiin ajoissa yhteyttä!