Veneen kuomu – näin Verka Mestarit sen tekevät

Verka Mestarit korjaavat vanhoja veneen kuomuja, sekä valmistavat niitä aivan alusta asti. Laadukkaat materiaalit sekä huolellinen työnjälki ovat takuuna kestävälle kuomulle. Veneen kuomun korjaus on usein järkevin vaihtoehto uuden hankinnalle. Mikäli veneen kuomun runko on kunnossa, voidaan sen ympärille valmistaa asiakkaan toiveiden mukainen veneen kuomu ikkunoineen sekä irrotettavine seinineen.

Veneen kuomu monipuolistaa sen käyttöä

Veneeseen kuin veneeseen voidaan haluttaessa lisätä kuomu. Parhaiten sen valmistaminen onnistuu veneeseen, jossa on aikaisemmin ollut kuomu, joten se voidaan kiinnittää edellisen tilalle. Veneen kuomun lisääminen onnistuu kuitenkin hyvin myös sellaiseen veneeseen, jossa ei aikaisemmin kuomua ole ollut. Tällöin vain kuomun tuleva sijainti, kiinnitysmekanismi sekä malli tulee miettiä tarkoin enne uuden valmistamista.

Veneen kuomut joutuvat kovalle rasitteelle – auringon UV-säteily, tuuli, hiekka sekä muut pölyt kuluttavat kuomun pintaa sekä saumaompeleita. Myös runko saattaa ajan oloon taipua voimakkaiden tuulten ansiosta. Veneen kuomun ikkunat (läpinäkyvät muoviosat) kuluvat ajan myötä ruskehtaviksi ja läpinäkymättömiksi. Kulunut veneen kuomu latistaa koko veneen ilmettä ja saa sen näyttämään vanhalta ja arvottomalta.

Uuden, raikkaan kuomun myötä koko vene saa uudenlaista ilmettä. Monipuolisten värivaihtoehtojen sekä kuomun mallien avulla veneen ilmettä voidaan muuttaa jo hyvinkin merkittävästi. Siistipintainen ja raikas veneen kuomu antaa huoliteltua ilmettä koko veneelle.

Veneen kuomun teettäminen Verka Mestareilla

Haluatko uuden veneen kuomun vai kunnostaisitko entisen kuomun käyttöön? Aivan ensimmäiseksi kannattaa ottaa yhteyttä Verka Mestareiden verhoilijamestari Seppoon. Hänen käsissään vanhat ja kuluneet veneen kuomut ovat saaneet aivan uuden ilmeen jo muutamassa päivässä. Kokemus sekä laaja-alainen materiaalien tunteminen takaavat sen, että veneesi saa arvoisensa kuomun!

Toimi näin:

  • Toimita valokuva veneestäsi, piirroskuva toiveestasi sekä veneen mitat Sepolle.
  • Valitse materiaalit, kangasosien värit sekä veneen kuomun malli. Myös kuomun toiminnalliset seikat kannattaa ratkaista tässä vaiheessa, eli lisätäänkö irrotettavia seiniä, kattokankaita tai lisäosia runkoon.
  • Tämän jälkeen saat tarkan hinta-arvion materiaalien sekä töiden osalta sekä suuntaa antavan toimitusajan.
  • Varaudu parin päivän sisään lähtemään veneelle koetestaukseen sekä istuvuuden tarkistamiseen
  • Veneen kuomu on valmis kahden-viiden päivän sisällä koosta, mallista ja toiminnallisuudesta riippuen.

Verka Mestareilta saat asiantuntevaa ja mukavaa palvelua myös veneiden muiden osien, kuten istuinpehmusteiden sekä seinien kunnostamisessa sekä verhoiluissa!