Veneen sisustus uudistuu edukseen ammattilaisen käsissä

Kun veneesi kunnostus tulee ajankohtaiseksi, ohjaa paattisi Verka Mestareiden asiantuntevaan huomaan. Meiltä saat mittatilauksena venekuomut, purjepussit sekä satamapeitteet. Kunnostamme huolella myös veneesi sisätilat: verhoilemme seinät, katot ja kiinteät kalusteet. Uudistamme venepenkit ja -patjat tarkoituksenmukaisilla materiaaleilla. Takaamme, että veneen sisustus tulee entistä upeampana kestämään tulevat myrskyt ja mainingit!

Veneeseen kannattaa valita olosuhteisiin sopivat kankaat.

Verhoilu raikastaa veneen sisustuksen ja nostaa käyttömukavuutta

Veneen verhoilutyö on vaativaa hommaa, jossa kannattaa aina kääntyä ammattilaisen puoleen. Veneen sisustuksen yksilöllinen muotoilu sekä verhoilukankaalle asetetut vaatimukset teettävät enemmän töitä ja päänvaivaa kuin vaikkapa kotitalouksien huonekaluverhoilu. Veneen seinien ja katon verhoilussa oman haasteensa tuovat sisätilojen ahtaus sekä erillaiset kaaret ja kuperat pinnat. Ammattilaisen kädenjälki takaa laadukkaan, veneen arvoa nostavan lopputuloksen.

Pieni tila, jatkuva kosteudelle altistuminen sekä vaihtelevat sääolosuhteet sanelevat sen, ettei veneen sisustuksessa käytettävien materiaalien valintaan päde aivan samat säännöt kuin maakrapujen vaihtoehtoihin. Kosteuden ansiosta tekstiileihin pesiytyy helposti home sekä erilaiset mikrobit. Ne tekevät verhoiluista ikävän näköiset tuoden mukanaan myös merkittävää terveyshaittaa. Tekstiilit tuoksuvat pahalle ja ovat epämiellyttävät käyttää.

Uusi verhoilu raikastaa veneen ilmeen kokonaisuudessaan. Se varmistaa myös, että veneen sisäilma on jatkossa entistä helpompaa hengittää. Siisti, nykyaikainen veneen sisustus palvelee rentouttavasta veneilystä nauttivaa miehistöä ja vieraita.

Veneen sisustus kannattaa tehdä huolellisesti.
Materiaalit ja muut tarvikkeet vaikuttavat veneen yleisilmeeseen.

Siivouksella ja ilmanvaihdolla vähennät kosteuden aiheuttamia haittoja veneessä

Ennaltaehkäisemällä tekstiileihin pesiytyvää likaa ja kosteutta takaat veneesi verhoilulle pitkän käyttöiän. Tuo patjat ja peitteet veneeseen vasta kauden alussa ja huolehdi ne pois, mieluiten lämpimään ja ilmastoituun suojaan, aina hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Tekstiilejä ei suositella säilytettäväksi talven aikana veneessä. Mikäli kuitenkin päädyt tähän ratkaisuun, muista huolehtia veneen riittävästä ilmanvaihdosta.

Home ja bakteerit tarvitsevat ravintoa elääkseen. Siksi perusteellinen siivous keväällä ja syksyllä sekä ylläpitosiivous myös kauden aikana auttavat ehkäisemään homehaittojen syntyä. Kosteus on jokaisen vesillä viihtyvän alituinen riesa, mutta tehostettu ilmanvaihto sekä patojen alle asetettu sälepohja ovat tehokeinoja, joilla kosteutta voi pyrkiä vähentämään.

Venekuomut, satamapeitot, purjepussit ja muut paljaan taivaan alla ulkoilevat tekstiilit joutuva kestämään sateen ja roiskeveden lisäksi lintujen ulosteita, irtoroskia sekä armotta paistavaa aurinkoa. Venetekstiilit on usein suojattu UV-valon haittoja vastaan, mutta pitkäaikaisessa käytössä tekstiilin pinta ja värit haalistuvat sekä haurastuvat. Myös kuomut ja peitteet tulisi pestä ja irtolika poistaa säännöllisesti.

Pesun voi suorittaa käsin, liuottimet ja painepesuri rasittavat kuomua liikaa. Veden tulisi olla haaleaa, ei kuumaa, sillä kuuma vesi voi johtaa kuomun kutistumiseen. Kauden lopuksi kuomu tulisi irrottaa säilytykseen. Paras säilytystila on kuiva ja lämmin.

Hyvästä hoidosta huolimatta veneen kuomut ja tekstiilit kaipaavat vääjäämättä uudistusta aika ajoin. Käännä kokka kohti suotuisia tuulia – Verka Mestarit saavat vanhankin paatin sisustuksen loistamaan taas aivan uudella tavalla!