Vaahtomuovi on monien mahdollisuuksien materiaali. Jotkut käyttävät siitä nimitystä superlon tai superlooni, mutta puhuttakoon tässä nyt sen kauppanimestä, vaahtomuovista. Vaahtomuovi on tullut korvaamaan vuosisatoja käytössä olleet pehmusteet, kuten oljet, lumput, meriheinän sekä villan. Huonekalujen valmistuksessa vaahtomuovilla voidaan korvata istuinosien jousitukset sekä satuloinnit. Näin ollen vaahtomuovista voidaan valmistaa huomattavasti edullisempia huonekaluja sekä patjoja, sillä sen ansiosta voidaan säästää useita työvaiheita.
Miten vaahtomuovi valmistetaan?
Vaahtomuovi valmistetaan polyuretaanista lämmön avulla; polyuretaanimassa vaahtoutuu veden sekä lämmön avulla muotoon, jossa tilavuudesta yli 90 prosenttia on ilmaa. Valmis vaahtomuovi on pienien ilmakuplien yhdistelmä, jota on helppo leikata haluttuun muotoon.
Valmistusprosessissa on tapahtunut viimeisten vuosien aikana merkittävä muutos, sillä vaahdottamisessa käytetty freoni on voitu korvata vedellä. Myös muita valmistuksessa käytettäviä haitallisia aineita on voitu vähentää uuden teknologian avulla; näin ollen vaahtomuovipatjat ovat myrkyttömiä sekä hajuttomia. Vaahtomuovi on ihoystävällinen ja hengittävä materiaali, joten se sopii erinomaisesti patjojen sekä huonekalujen pehmustemateriaaliksi.
Vaahtomuovi on helppokäyttöinen materiaali, jota voidaan muotoilla käytön mukaan. Vaahtomuovin liimaaminen kiinnitettävälle pinnalle onnistuu parhaiten harsomaisella kontaktiliimalla, joka ei koveta vaahtomuovia saumakohdasta. Esimerkiksi puuliima tai muut liimalaadut kovettavat tai jopa syövyttävät vaahtomuovin pinnan, joten ennen käyttöä liiman laatu kannattaa aina tarkistaa. Jos haluat lisätietoa vaahtomuovista, voit kysyä siitä esimerkiksi Muoviteollisuus ry:n verkkosivulta.
Vaahtomuovia on useaa eri laatua
Vaahtomuovin solurakenne vaikuttaa pehmusteen kimmoisuuteen, pintapehmeyteen sekä laatuun. Solurakenteen tiheys tekee vaahtomuovista joko pehmeän tai kovan, kevyen tai painavamman. Vaahtomuovilaadun edessä oleva lukema ilmoittaa vaahtomuovin tilavuuspainon, eli montako kiloa yksi kuutio vaahtomuovia painaa. Vaahtomuovin paino vaihtelee 20-60 kuutiokilogramman väliltä.
Luvun edessä oleva kirjainyhdistelmä taas kertoo patjan kimmoisuuden sekä palosuojausmerkinnän. Edullisemman vaahtomuovin tilavuuspainon edessä on E-kirjain, mikä kertoo laadun olevan kevyempään käyttöön soveltuvaa, ei niin kimmoisaa ja kestävää laatua. HR-kirjainyhdistelmä taas kertoo vaahtomuovin olevan palosuojattua, erittäin kestävää sekä E-laatua huomattavasti kimmoisampaa. HR-vaahtomuovia käytetäänkin ensisijaisesti huonekaluteollisuudessa sekä patjamateriaalina.
Hanki vaahtomuovia Oulusta, tule meille!
Oletko korjaamassa veneen istuimia tai kunnostamassa sohvakalustoa? Tulet mahdollisesti tarvitsemaan laadukasta ja kestävää vaahtomuovia vanhojen, jo aikansa eläneiden pehmusteiden tilalle. Meiltä saat kilpailukykyiseen hintaan useita eri vaahtomuovilaatuja. Tarjoamme sekä E- että HR-laatuja useassa eri vahvuudessa, aina yhden senttimetrin vahvuudesta ylöspäin. Erikoispaksut vahvuudet onnistuvat tilaamalla.
Tarjoamme asiakkaillemme helpotuksen vaahtomuovin kanssa työskentelyyn, sillä voimme leikata kaikki vaahtomuovit aina määrämittaan, juuri kohteeseen sopiviksi. Tämä helpottaa merkittävästi vaahtomuovin käsiteltävyyttä, sillä paksumman vaahtomuovin leikkaaminen kotioloissa on haastavaa.
Meiltä voi ostaa myös laadukasta painepullossa myytävää Tapiser Strong -kontaktiliimaa, jonka avulla vaahtomuovin voi kiinnittää kaikille alustoille. Riittoisa ja pitävä liima tekee vaahtomuovin työstämisen entistä helpommaksi.
Ota yhteyttä tai tule tutustumaan vaahtomuovien maailmaan meille Limingantulliin!