Auton verhoilukankaat tuunaavat tyylin juuri niin kuin pitää

Kun auton verhoilukankaat ovat kuluneet tai halutaan uudistaa auton sisätilojen ilmettä, voidaan uusimalla auton verhoilu piristää tehokkaasti auton tyyliä, lisätä mukavuutta ja tuoda ajoneuvolle lisäarvoa. Huolellinen suunnittelu, laadukkaat auton verhoilukankaat ja verhoilun tyyli vaikuttavat merkittävästi niin uuden kuin vanhankin auton sisätilojen ilmeeseen.

Auton verhoilukankaat valitaan tyyliin sopivasti.
Auton verhoilukankaat voidaan valita alkuperäisen tyylin mukaan tai sitten niillä voidaan luoda ihan uusi ilme.

Vanhan auton verhoilu muistuttaa perinteistä huonekaluverhoilua

Vanhempien autojen istuimien verhoilu muistuttaa niiden rakenteen ja materiaalien vuoksi perinteistä huonekaluverhoilua. Uudempien autojen penkeissä tekniikka on muuttunut taas siten, että materiaali valetaan usein muottivaluina yhdeksi paketiksi. Nykyaikaisten autojen istuimet sisältävät myös paljon elektroniikkaa ja turvatekniikkaa, joten auton istuimen verhoilu tulisi aina jättää asiaan perehtyneen ammattilaisen hoidettavaksi.

Auton istuimia verhoiltaessa selvitetään ensimmäiseksi se, miten verhoilu voidaan toteuttaa. Halutaanko verhoilulla vaalia vanhaa, piristää sisäilmettä, tuunata tyyliä katu-uskottavammaksi vai halutaanko istuimet saada ensisijaisesti käyttökelpoisiksi.

Auton verhoilu on verhoilijallekin varsin kovaa työtä. Auton verhoilukankaat ja niiden käsittely ei niinkään tuota ongelmaa, vaan verhoiltavan materiaalin irrottaminen käsittelyä varten vaatii erityistä kärsivällisyyttä. Usein pelkän penkin irrottaminen voi vaatia paljonkin työtä.

Verka Mestarit pystyvät toteuttamaan monen tasoisia kohteita. Kohteet voivat vaihdella yksittäisestä kuskin penkin korjaamisesta ja verhoilusta aina kohteisiin, joissa auton verhoilukankaat uusitaan kokonaisuudessaan ja verhoilu hoidetaan huolellisesti halutun tyylin mukaan.

Kokenut verhoilija aistii vanhan auton hengen ja verhoilee historiaa nähneet penkit ja muut pinnat ajan henkeä kunnioittaen.

Auton verhoilukankaat valitaan auton henkeä kunnioittaen

Vanhan auton verhoilu vaatii laajaa kokemusta, näkemystä ja auton historian tuntemista. Kokenut verhoilija aistii vanhan auton hengen ja verhoilee historiaa nähneet penkit ja muut pinnat ajan henkeä kunnioittaen. Vanhan auton verhoilukankaat valitaan varsin usein joko nahkaisena tai keinonahkaisena. Toki täydellistä autenttisuutta tavoiteltaessa voidaan päätyä myös vaikka luonnonkuituisiin verhoilukankaisiin.

Nahka tuo materiaalina arvokkuutta, sen pinta on miellyttävä, hylkii luonnostaan likaa ja on helppo pitää puhtaana. Nahka ja keinonahka ovat kulutuskestäviä materiaaleja, jotka kestävät tehokkaasti aikaa ja istumista. Keinonahkat ovat usein palo-, home- ja UV-suojattuja ja niillä on monia muitakin suojaavia ominaisuuksia. Keinonahka on napakkaa, mutta taipuisaa ja sillä on hyvä pakkaskestävyys myös Suomen olosuhteissa.

Auton verhoilukankaat valitaan kestämään ympärivuotista käyttöä

Verhoilukankaiden kulutuskestävyys tulee olla riittävän korkea. Verhoilukankaiden hankauksenkesto määritellään eurooppalaisen standardin mukaisesti Martindale-menetelmällä, jossa hankauksenkeston perusvaatimus on vähintään 15 000, korkea vaatimus 25 000 ja erittäin korkea vaatimus 50 000 hankauskierrosta. Auton istuimissa verhoilukankaiden tulisi täyttää vähintään korkean vaatimuksen kriteerit.

Laadukkaat verhoilukankaat ovat tiukkasidoksisia ja napakoita kankaita.

Ajoneuvojen verhoilukankaat ovat hyvin alttiina auringon säteilylle, joten verhoilukankailta vaaditaan erittäin hyvää valonkestoa. Tällöin valonkeston arvon tulisi olla 6–8. Laadukkaat verhoilukankaat ovat tiukkasidoksisia ja napakoita kankaita. Keinokuituiset verhoilukankaat ovat kestäviä ja helppohoitoisia vaihtoehtoja autoihin. Polyesterista valmistettu laminoitu verhoilukangas tarjoaa sileää kudottua pintaa, ja perinteinen linja-autoplyysi taas taattua tyyliä kulutuskestävyydestä tinkimättä.

Verhoilukankaat Oulu – laadukkaasti Verka Mestareilta!

Verka Mestarit tarjoavat laadukkaimmat auton verhoilukankaat niin uusiin, vanhoihin kuin tuning-autoihinkin. Verhoilukankaat voidaan valita yleisesti myös vastaamaan eri automerkkien alkuperäisiä materiaaleja. Toisaalta voidaan valita mahdollisimman autenttinen vaihtoehto vastaamaan vaikka vanhan kuplavolkkarin penkkien ulkoasua.

Verka Mestarien verhoilijat omaavat rautaisen ammattitaidon, jonka turvin vanhankin auton ilme kirkastuu, kun sen sisäpintojen verhoilut huolletaan, kunnostetaan ja uusitaan huolellisesti. Auton verhoilukankaat Oulu, löydät helposti ja laadukkaasti Verka Mestareilta!