Ajoneuvoverhoilu lisää mukavuutta ja tuo autollesi juuri oikean ilmeen

Rikkinäinen ajoneuvon penkki ei ole pelkästään kosmeettinen ongelma. Ehjällä verhoilulla on merkittävä vaikutus ajoneuvon turvallisuuteen sekä käyttömukavuuteen. Verhoilu tulee uskoa osaaviin käsiin: oikeaoppinen ajoneuvoverhoilu varmistaa, että istuimen turvalaitteet toimivat kunnostuksen jälkeen juuri niin kuin pitääkin.

Rikkinäinen auton penkki näkyy selän terveydessä

Rikkinäinen ja rispaantunut auton tai työkoneen penkki vaikuttaa ajomukavuuteen. Ratkeamat kannattaakin korjauttaa heti, ennen kuin nirhauma alkaa puskemaan penkin täytteitä ulospäin. Epätasaiseksi tyhjentyneellä penkillä istuessa kuljettaja joutuu pakostakin jännittämään, mikä taas asettaa selän kieroon ja aiheuttaa kipua.

Verka Mestareiden suorittama muutaman tunnin korjaus ei käy kalliiksi ja mukavalla istuimella on huomattavasti helpompaa taittaa tulevat kilometrit. Sinun ei tarvitse tehdä ajoneuvoverhoilua varten mitään esivalmisteluja: aja menopelisi aamulla meille ja hae valmiina iltapäivällä pois. Korjaamme hiutuneen kankaan tai uusimme tarpeen mukaan penkin täytteitä myöten.

Ajoneuvoverhoilu moottoripyöriin ja -kelkkoihin

Moottoripyörien tai -kelkkojen istuimessa ratkeamat tulisi paikata kiireisesti. Koska istuin on jatkuvasti säälle altis, pääsee kosteus rikkinäisestä saumasta välittömästi sisään turmelemaan pehmusteet. Kauttaaltaan kastunut istuin ei tahdo kuivua kunnolla, mikä tekee ajosta epämukavaa. Istuimen kunto vaikuttaa myös moottoripyörän tai -kelkan jälleenmyyntiarvoon.

Koska istuin on jatkuvasti säälle altis, pääsee kosteus rikkinäisestä saumasta välittömästi sisään turmelemaan pehmusteet.

Usein moottoripyörän penkkejä halutaan myös muokata sopimaan käyttäjälleen paremmin istuvaksi. Moottoripyörän penkin verhoilussa voi myös käyttää luovuutta tai mielikuvitusta. Kustomoitu penkki takaa prätkällesi yksilöllisen ilmeen.

Auton istuimen verhoilun saa tehdä vain asiaan perehtynyt ammattilainen

Omatoimisesti nykyaikaisia auton istuimia ei missään nimessä tulisi korjata. On todennäköistä, että tee-se-itse-henkisellä teippauksella tai ompelulla onnistuu vain kuromaan ratkeaman lisäksi umpeen istuimen turvatyynymekanismit. Sinne päin tehty työ voi aiheuttaa jopa suuremman riskin kuin turvatyynyjen puuttuminen. Virheellisesti tehtyjen ompeluksien vuoksi turvatyyny saattaa laueta täysin väärässä kulmassa, mikä pahimmillaan voi aiheuttaa halvaukseen johtavan iskun selkärankaan. Verka Mestareilla on ammattitaitoa ja selkeä tietoa siitä, kuinka istuimen uusiminen tai kankaiden korjaaminen totutetaan turvalaitteiden toimintaa estämättä.

On todennäköistä, että tee-se-itse-henkisellä teippauksella tai ompelulla onnistuu vain kuromaan ratkeaman lisäksi umpeen istuimen turvatyynymekanismit.

Nykyaikaisten autojen lisäksi verhoilemme museoautoja sekä tunning-tyyppisiä näyttelyautoja. Katseita keräävien autojen kohdalla on erityisen tärkeää, että mukavuuden lisäksi verhoilu hivelee myös katsojan esteettistä silmää. Verka Mestareiden Seppo Jaakolan toteuttamat kustomoitujen autojen verhoilut ovat keränneet useita palkintoja kotimaisissa autoharrastajien näyttelyissä.

Aidot materiaalit, ajoneuvokohtainen muotoilu sekä viimeistellyt yksityiskohdat ovat asioita, jotka tuovat arvoajoneuvollesi juuri oikeanlaisen ilmeen. Jos museoautosi vanha verhoilu on edes osittain tallessa, toimii se hyvänä mallina tulevalle uudistukselle: älä siis pura verhoilua omatoimisesti pois ennen kuin olet ollut yhteydessä Verka Mestareihin.